Budapesti főiskolánk és oktatási profilunk

Budapesti főiskolánk

A Budapesti intézményünk egy 1896-ben épült, gyönyörűen felújított iskolaépületben kapott helyet, egy fákkal árnyékolt téren a Szent István Egyetem Állatorvosi karával szemben. Míg az épület külseje a régi idők báját tükrözi, belül egy igazi XXI. századi főiskola. Számítógépes labor, olvasóterem, teljesen felszerelt tantermek, kávézó, Hallgatói Klub szoba és tornaterem is a hallgatók rendelkezésére áll. A VII. kerületben található kampusz a város bármelyik részén élő diák számára könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel.

McDaniel diákjai számos különböző országból érkeznek, de egy dologban egyetértenek – abban, hogy az egész város egy potenciális kampusz, rengeteg lehetőséget adva az eseménydús életre. Különböző kulturális rendezvények, mozik, angol nyelvű színházak, nemzetközi fesztiválok, sport rendezvények, és az élénk éjszakai élet teszi vonzóvá Budapestet a fiatalok és diákok számára, mindezt pénztárca kímélő árakon. Ezen kívül, a tanév során számos olyan tanórán kívüli programot szervez a tantestület, mint túrázás, kirándulás a budai hegyekben, múzeumok, vendég előadások és klubok látogatása.

 

Oktatási profil

A McDaniel az amerikai Marylandben található Westminsteri College of the Liberal Arts and Sciences akkreditált magániskolája, ahová 21 országból érkeznek diákok.

A Budapesten található McDaniel College európai kampuszát a McDaniel College hivatalos amerikai akkreditációs ügynöksége, a Commission on Higher Education of the Middle States Association of Colleges and Schools akkreditálta. A McDaniel College Budapest Magyarországon külföldi felsőoktatási intézményként van bejegyezve, a magyar oktatási miniszter engedélyével. Az iskola egy szabványos amerikai négyéves alapképzést nyújt Magyarországon, ami a BA diploma megszerzését biztosítja. Különlegességnek számít a programban, hogy a diákoknak megvan a lehetőségük arra, hogy az utolsó két évet a főiskola amerikai kampuszán végezhessék el. Ezenfelül a Budapesten szerzett kreditek teljes mértékben átvihetőek más amerikai főiskolákra vagy egyetemekre, azzal a feltétellel, hogy legalább “C” vagy annál magasabb érdemjegyet kaptak az adott tárgyra.

A McDaniel College Budapest a főkampusz diákjai, illetve több más egyesült államokbeli egyetemekről érkezett hallgatók számára külföldi tanulmányi központként is funkcionál. Az iskola nemzetközileg elismert oktatási színvonalt biztosít az ide látogató diákoknak, akik tanulmányaik során felfedezhetik az öreg kontinens kultúráját, mivel Európa nagyobb városai könnyedén megközelíthetőek Budapestről.

A McDaniel College Budapest-ben magasan képzett és tapasztalt amerikai, brit és magyar professzorok tartják a kurzusokat, akik vezető oktatóként tanítottak az Egyesült Államokban és Európában. A teljes, négyéves program eredménye a Bachelor of Arts fokozat megszerzése, amelyet az amerikai McDaniel College állít ki. Ez a fokozat üzleti, banki, kormányzati, média, és művészeti pozíciókra készíti fel a hallgatókat.