Látogass el a Maryland Campus weboldalára!

A McDaniel College főépülete Westminsterben, Marylandben található, közel Washingtonhoz és Baltimorehoz. Mindkét város kivételes lehetőséget kínál a hallgatóknak mind szakmai, tanulmányi és szórakozás szempontjából.

A festői szépségű, 160 hektáros kampusz 40 épületnek és számos sportlétesítménynek (tornatermek, fitness központ, uszoda, röplabdapálya, kosárlabdapálya, squash és teniszpályák, focipálya, golfpálya) ad helyet. A kampusz szolgáltatásai közé tartozik a 170.000 kötetet tartalmazó Hoover Library (magába foglalva az audiovizuális anyagokat és a számítógépes központot), a nemrég elkészült Tudományos Központ, a multimédiás prezentációt biztosító tantermek, a modern fényképészeti laboratórium, a grafikai számítógépes tanterem, és a nemrég felújított művészeti galéria, valamint a “Writing Center”. Westminsterben a diákok általában az egyetemen tartózkodnak, és részt vesznek a hagyományos, teljes tervben.

A McDaniel College számos szakterületet kínál: 23 nagyobb és 37 kisebb szakon folytathatók tanulmányok. A viszonylag kis, 1,600 diákból álló hallgatói szervezet lehetővé teszi a főiskola számára, hogy diákjaival egyenként foglalkozzon, legyen szó valóban kivételes diákokról, vagy olyanokról, akik nehézségekkel küzdenek, és tanácsra, vagy segítségre van szükségük.


McDaniel College-t 1867-ben alapították, és az egyik az első koedukált főiskola volt az Egyesült Államokban. Eredetileg a Western Maryland Railroad Company után nevezték el, melynek elnöke nagylelkű adományt ajánlott az első, College Hill-en található kollégium számára. A főiskolát 2002-ben nevezték át McDaniel College-ra, William Roberts McDaniel tiszteletére, aki a kollégiumi közösség tagja volt – később egyetemi tanár, elnök és vagyonkezelő a huszadik század első évtizedében – akinek vezetése nagyban hozzájárult az intézmény növekedéséhez.

A Maryland Campus Nemzetközi programok hivatala (IPO) asszisztál a budapesti és más kampuszok diákjainak áthelyezését Westminsterbe és egész ott tartózkodásuk alatt segítik őket. Dr. Amy McNichols, az Internation and Off-Campus igazgatója tanácsadóként segít a személyes problémák elsimításában és a beilleszkedésben, valamint a tanulmányokhoz fűződő aggályokkal kapcsolatban.

A Nemzetközi programok hivatala (IPO) is a fő kampuszon található, és minden a külföldi tanulmányok iránt érdeklődő diákok számára információt nyújt és segíti őket a külföldi tanulmányi jelentkezési folyamat minden szakaszában. Amellett, hogy a számos külföldi tanulmányi program elérhető a McDaniel hallgatói számára, az IPO koordinálja a McDaniel College Budapest külföldi tanulmányi programot az amerikai diákoknak, akik Magyarországon szeretnének tölteni egy szemesztert vagy egy teljes évet.


További információért keresd Dr. Amy McNicholst és látogass el a McDaniel Maryland weboldalára!