Minden jelentkező diák számára szükséges felvételi vizsgát tenni (kivétel képeznek az oldalon felsorolt esetek). A magyarországi és a környező országokból érkező felvételizők a Budapesten tartott vizsgákon vehetnek részt.

A felvételi vizsga egy [többválaszos] TOEFL-típusú nyelvi tesztből (hallás utáni szövegértés, nyelvtan, olvasott szövegértés) áll, amelyre az első napon 9 és 11 óra között kerül sor, amit az angol írásbeli teszt követ. Délután 1 és 3 óra között a Business and Economics szakra jelentkező hallgatók matematika alkalmassági vizsgájával folytatódik a felvételi, amely számtani és algebrai feladatokból áll. Ezt követően a Political Science, Communication, Art History, és Studio Art szakokra jelentkezők írhatják meg a kötetlen témájú esszéjüket, amely egyben alkalmassági vizsgaként is funkcionál.
A második napon délelőtt 10 órától kerül sor a személyes interjúkra, amelyeknek célja, hogy a jelentkezők angol nyelvi és verbális kompetenciáit, alkalmasságát mérje fel. A meghallgatások után rövidesen értesítjük a jelentkezőket a felvételi vizsgájuk eredményéről.

Mentesülés a felvételi vizsga alól

Azon jelentkezők, akik:

  • International Baccalaureate Diploma-val rendelkeznek öt tantárgyból, legalább 25-ös összpontszámmal;
  • International  high school-ban végezték középszintű tanulmányaikat, angol nyelven, legalább „C” átlaggal;
  • Scholastic Aptitude Test-en (SAT) legalább 450 pontot elértek egységenként;
  • General Certificate of Secondary Education-ban (GCSE) legalább hat tantárgyból „C” vagy jobb átlaggal végeztek;
  • Érvényes TOEFL-lel, legalább 65 pontot elértek az iBT vizsgán (vagy 5.0 az IELTS-en) és a megfelelő tanulmányi előfeltételekkel rendelkeznek;

mentesülnek a felvételi vizsga alól.


 

A felvételi vizsgákon való részvételhez elengedhetetlen a megfelelő szintű angol nyelvtudás. Amennyiben még nem rendelkezel hivatalos nyelvvizsgával, a TOEFL vizsgán legalább 65 pontot elérve tudsz a nyelvtudásodról megfelelő igazolványt szerezni, bővebb információért látogass el a TOEFL honlapjára.www.toefl.org Az IELTS vizsgán szerzett 5.0 eredményt szintén elfogadjuk. Jelentkezz bátran, ha az előtanulmányi követelményeket teljesítetted és úgy érzed, hogy birtokában vagy a képzésünkön való részvételhez szükséges nyelvtudással! A sikeres felvételi vizsgához nem kötelező a nyelvismeretedet hivatalos bizonyítvánnyal igazolnod, hiszen a vizsga során úgyis számot kell adnod többek közt az angoltudásodról is. Ha érkezésedkor derül ki, hogy tévesen ítélted meg a nyelvtudásod szintjét, akkor sem kell aggódnod! Ebben az esetben ugyanis részt vehetsz az egyéves Foundation Programunkban, melynek segítségével a megfelelő szintre emelheted tudásod, mielőtt megkezded a felsőoktatási képzésünket.

A felvételi vizsga egy TOEFL-típusú nyelvi tesztből, egy angol írásbeli vizsgából,  a Business and Economics szakra jelentkező hallgatók számára matematika alkalmassági vizsgából, a Political Science, Communication, Art History, és Studio Art szakra jelentkezőknek kötetlen témájú esszéből, illetve egy személyes interjúból áll.

  • Az őszi félévre jelentkező diákok számára a budapesti felvételi vizsgát általában június harmadik hetében tartjuk. Biztosítunk ezenkívül a későn jelentkezőknek egy lehetőséget augusztus harmadik hetében.
  • A tavaszi félévre jelentkező diákoknak január harmadik hetében tartjuk a felvételi vizsgákat.

A budapesti felvételi vizsga díja 100€