Átlagos tandíj az USA-ban*

$23 872
/félév

Kedvezményes tandíj

$8 250
/félév

$4 400
/félév**

McDaniel Alaptandíj Marylandben

$17 950
/félév

* National Center for Educational Statistics, Tuition Costs of Colleges and Universities [https://nces.ed.gov/fastfacts/display.asp?id=76]
** A tandíj aktuális árai dollárban az euró-dollár árfolyam szerint ingadozhatnak. A Budapesti campus diákjai számára az alaptandíjat egységesen 3900 euróban rögzítettük.

Szállás (kétágyas szoba)1 USD 2 275
Étkezés (heti 14 alkalom)2 USD 2 275
Hallgatói egészségbiztosítási díj USD 820
Beiratkozási díj3 USD 400
Lakhely biztosíték letét4 USD 250
Várható családi hozzájárulás USD 14,845

 

 1

Az első-, másod- és harmadévesek számára kötelező a campuson lakni, kivéve ha házasok. A McDaniel College Budapest hallgatói lakhatnak a campuson kívül is, de elvárt, hogy az egyetem környékén szálljanak meg. A cserediákoknak ajánlott, hogy a campuson lakjanak, hiszen számukra ez a legkényelmesebb megoldás.  Az összeg a hagyományos kollégiumi díjat alapul véve került meghatározásra. A konyhával felszerelt albérletek, illetve az egyszobás ingatlanok bérleti díja is magasabb (North Village – 2 235 USD félévente, Pennsylvania Avenue – 2 235 USD félévente)

 2

A lehető legrugalmasabb megoldás érdekében, mind a campuson mind az albérletben lakó hallgatók számára biztosított az egyetem által „block plans”, amely félévente 150-240 étkezést tesz lehetővé az igénybevevők számára.

 3

Az egyetemre való megérkezéskor egyszeri alkalommal fizetendő díj.

 4

A campuson lakó hallgatók által fizetendő letéti díj. A fennmaradó összeget a hallgató a campus elhagyásakor visszakapja.

 

Figyelem! Az éves tandíjak, szállás és étkezési költségek kis mértékben változhatnak.